•• Twee unieke onderwijsconcepten onder één dak!
U bent van harte welkom om sfeer te proeven en kennis te maken met onze manier van werken.

Woensdag 22 mei van 9.00 tot 12.00 uur houden we open dagen en bent u welkom om even binnen te wandelen en de dagelijkse praktijk te zien.

tel: 026-3120924
directie.mkcw@liemersnovum.nl ••

contact agenda

Gezonde school

Als Kindcentrum vinden wij het belangrijk om aandacht te besteden aan een gezonde leefstijl. Met het behalen van het gezonde schoolvignet voor het thema welbevinden en voeding mogen wij de school officeel 'Gezonde school' noemen. 

In onderstaand filmpje meer uitleg over de Gezonde school.

De Gezonde school

Sinds schooljaar 2022-2023 trakteren kinderen niet meer bij verjaardagen. We staan al jaren een gezond traktatiebeleid voor, maar helaas bleek in de praktijk toch steeds meer snoep en prulletjes getrakteerd te worden. Daarom hebben we als team, in overleg met de MR, besloten om het trakteren af te schaffen. Wel wordt uiteraard de verjaardag van het kind groots gevierd met allerlei activiteiten die het kind mag kiezen.

Thema Voeding en Welbevinden

Onze school is in het bezit van de vignetten voor de thema's voeding en welbevinden. Wij geven uiting aan het thema voeding door schoolbreed éénmaal per week water te drinken en het trakteerbeleid. Op onze school vieren we de verjaardagen van kinderen uitgebreid, maar kinderen nemen geen traktaties mee om uit te delen.

In alle klassen is aandacht voor gezond gedrag, bijvoorbeeld in workshops met m.b.t. gezonde voeding, smaak- en of kooklessen. Ook ouders betrekken wij hierbij door bepaalde thema's ten aanzien van gezond gedrag te bespreken tijdens een koffieavond of andere ouderavonden. 

Onze moestuin geeft veel aanleiding om gesprekken aan te gaan over gezonde voeding, hoe het smaakt en wat je daarvan allemaal  kunt maken. Onze moestuincoach, Paul, begeleidt de kinderen wekelijks bij het onderhoud en oogsten van de groente en fruit.

EU-Schoolfruit- en groenteprogramma

Ook dit jaar zijn we ingeloot voor het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma.

Nieuws

Genieten van het groene speelplein

Het groene plein is gerealiseerd. Wat een speelplezier! Genieten van radijsjes, rode biet, maïs en boontjes uit de eigen moestuin. De werkgroep onderhoud, bestaand uit een aantal ouders en collega's, zorgen er samen met de kinderen voor dat het plein mooi en groen blijft.

Kijk verder

VierKeerWijzer

Kosmisch onderwijs krijgt op het MKC vorm vanuit een methodiek die VierKeerWijzer heet. Kosmisch onderwijs neemt kinderen mee in een oriëntatie op de wereld. Het VierKeerWijzer model geeft kinderen en leerkrachten veel ruimte om thema's op alle mogelijke manieren te onder...

Kijk verder

EU-Schoolfruit- en groenteprogramma

Ons kindcentrum wil graag gezond gedrag stimuleren. Vanaf 5 december 2023 zullen we twintig weken lang gratis groente en fruit ontvangen dat 3x per week uitgedeeld wordt aan de kinderen. Deze groente- en fruitleveringen ontvangen we vanuit het Europees project Schoolfruit...

Kijk verder
Meer Nieuws