•• Twee unieke onderwijsconcepten onder één dak!
U bent van harte welkom om sfeer te proeven en kennis te maken met onze manier van werken.

Woensdag 20 maart en woensdag 22 mei van 9.00 tot 12.00 uur houden we open dagen en bent u welkom om even binnen te wandelen en de dagelijkse praktijk te zien.

tel: 026-3120924
directie.mkcw@liemersnovum.nl ••

contact agenda

Nieuws

Genieten van het groene speelplein

Geschreven op

Het groene plein is gerealiseerd. Wat een speelplezier! Genieten van radijsjes, rode biet, maïs en boontjes uit de eigen moestuin. De werkgroep onderhoud, bestaand uit een aantal ouders en collega's, zorgen er samen met de kinderen voor dat het plein mooi en groen blijft. Lees meer »

VierKeerWijzer

Geschreven op

Kosmisch onderwijs krijgt op het MKC vorm vanuit een methodiek die VierKeerWijzer heet. Kosmisch onderwijs neemt kinderen mee in een oriëntatie op de wereld. Het VierKeerWijzer model geeft kinderen en leerkrachten veel ruimte om thema's op alle mogelijke manieren te onder... Lees meer »

EU-Schoolfruit- en groenteprogramma

Geschreven op

Ons kindcentrum wil graag gezond gedrag stimuleren. Binnenkort horen we of we opnieuw zijn ingeloot voor het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Vanaf 13 november 2023 zullen we wekelijks gratis groente en fruit ontvangen dat 3x per week uitgedeeld wordt aan de kinderen. Lees meer »

Landelijke Montessoridag woensdag 15 maart 2023

Geschreven op

7 Redenen om voor het Montessorionderwijs te kiezen; omdat u kunt zien dat uw kind: 1. zelf actief kan zijn in een veilige omgeving die uitdaagt tot ontdekken 2. de kans krijgt de eigen talenten en interesses te ontwikkelen 3. Lees meer »

Zonnepanelen van Slim opgewekt

Geschreven op

Slim opgewekt, een organisatie die o.a. scholen helpt te verduurzamen, gaat woensdag 30 september zonnepanelen op het dak van onze school plaatsen. Bij de installatie hoort een educatief programma waarbij kinderen met leuke en leerzame activiteiten als het Wattsonslab, be... Lees meer »

Wij zijn een duurzame school

Geschreven op

Aankondiging verduurzaming Montessori Westervoort Hoe kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen? Wij zijn alweer een stap verder: https://www.samen1nergie.nl/wat-doen-anderen-al/duurzame-school-voor-de-volwassenen-van-de-toekomst/ https: Lees meer »

Nieuwsbrief

Geschreven op

Onder het kopje 'Algemene informatie' vindt u onze maandelijkse nieuwsflits. Kort en bondige informatie voor alle huidige ouders, die ook gedeeld wordt via Social Schools. Lees meer »

Nieuws

Genieten van het groene speelplein

Het groene plein is gerealiseerd. Wat een speelplezier! Genieten van radijsjes, rode biet, maïs en boontjes uit de eigen moestuin. De werkgroep onderhoud, bestaand uit een aantal ouders en collega's, zorgen er samen met de kinderen voor dat het plein mooi en groen blijft.

Kijk verder

VierKeerWijzer

Kosmisch onderwijs krijgt op het MKC vorm vanuit een methodiek die VierKeerWijzer heet. Kosmisch onderwijs neemt kinderen mee in een oriëntatie op de wereld. Het VierKeerWijzer model geeft kinderen en leerkrachten veel ruimte om thema's op alle mogelijke manieren te onder...

Kijk verder

EU-Schoolfruit- en groenteprogramma

Ons kindcentrum wil graag gezond gedrag stimuleren. Binnenkort horen we of we opnieuw zijn ingeloot voor het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Vanaf 13 november 2023 zullen we wekelijks gratis groente en fruit ontvangen dat 3x per week uitgedeeld wordt aan de kinderen.

Kijk verder
Meer Nieuws